الجمعة، 24 يونيو 2011

خمس طبخات ريفيه مصريه تحفه

  1. اولا  ( الكباب بالذره المشوي )  
  2. ثانيا (   طاجن الكوارع     )  
  3. ثالثا ( الفطير المصري  بالسمن البلدي    ) 
  4. رابعا ( المبروم  ) بعض الناس يسمونه كسكسي  
  5. خامسا ( الارز  المدسوس ) بالسمن البلدي  
اولا   (الكباب بالذره المشوي ) 
المقادير    
  1.   5 اكواز ذره مشوي 
  2. نصف كيلو لحمه مفرومه من عند الجزار وليس من السوبر ماركت 
  3. بصله كبيره مفرومه فرم ناعم
  4. اربع فصوص ثوم كبيره
  5. توابل  ملح - فلفل اسود -  كمون - بهار ابيض او بهارات عاديه - معلقه صغيره كسبره ناشفه 
  6. كسبره خضراء  
الطريقه:
اولا الذره ننزع حبات الذره من الكوز وبعد ذلك نقطع الكزبره الخضرا
ونخلط جميع المكونات على بعضها وبعد ذلك فى الكبه ناخذ جزء جزء من الخلطه ونخلطه فى الكبه حتى نفاذ الكميه وبعد ذلك نعجن المكونات وتكون المكونات ناعمه ومتماسكه مع بعضها وبعد ذلك نشكلها مثل كفته اللحمه العاديه مع الضغط على كل قطعه كفته على شكل بيضاوى واحد ونضغط باليد حتى تتماسك كل واحده كباب جيدا حتى ننتهى من تشكيل الكميه كلها
وبعد ذلك نحضر اناء ونضع به ملعقه سمنه على النار ونضع عليها بصله مفرومه حتى يصفر لونها فى السمن وبعد ذلك نضيف نضيف 5 اكواب من الماء او يستحب ان تكون مرقه دجاج او لحمه على البصله عندما يصفر لونها
وعندما يغلى الاناء نضع اصابع الكباب فى الاناء برفق ونتركها على النار
يغلى لمده ربع ساعه او اكثر على حسب نوع اللحمه من ربع الى ثلث ساعه
وبعد كده ناخذه من الشوربه صوبع صوبع حتى لا ينفك من بعضه وهكذا يقدم مع الارز الابيض والبطاطس المحمره والسلطه الخضراء وممكن ان يحمر الكباب فى زيت او سمنه حسب الرغبه
انا مجرباه وبجد طعمه جميل جدا وهتحبوه
وهنكمل بعدين
نرجوا عدم النقل بدون ذكر المصدر
للانى تعبت جدا فى الموضوع

                                                        

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق